dinsdag 8 januari 2013

De kerstkermis
Een actie voor het goede doel

Donderdag 20 december 2012 werd de kerstkermis voor het goede doel gehouden op het gymnasium Camphusianum in Gorinchem. Het goede doel was Serious Request.Het duurde van half één tot twee uur ’s middags en het werd gehouden door de hele school door.

Activiteiten
Er waren veel en ook diverse activiteiten te doen. Zo kon je in de gymzaal balletje trappen, kijken wie het meest scoort in vijf minuten zowel met voetbal als met korfbal. In de aula werd er muziek gedraaid en kon je er een wedstrijdje hoelahoepen doen. Verder waren er bij de kantine verschillende lekkernijen te vinden, zoals wafels, oliebollen en cupecakes. Daarnaast kon je ook nog je toekomst laten voorspellen, boeken kopen en spelen met een levende fruitmachine. Maar voor degene die echt geen zin hadden om geld uit te geven, konden die rustig in de aula zitten en kijken naar de hoelahoep wedstrijd of ergens anders gaan zitten en zichzelf vermaken tot twee uur ’s middags.

Opgesloten?!
Het duurde van half één tot twee uur, maar er waren natuurlijk een paar mensen, die eerder weg wilden en dat ook probeerden. Maar daar was de school, helaas voor hen, goed op voorbereid. De fietsenkelder hadden ze afgesloten door de rolluiken naar beneden te halen. Daarnaast hadden ze ook de rest van de uitgangen kunstig afgesloten door er tafels en activiteiten er voor te zetten. Bijvoorbeeld beneden bij de gymzaal waar je muntjes kon gooien, daar hadden ze de tafel met de activiteit zo neergezet dat je er niet meer langs kon. En hadden ze sommige deuren ook gewoon op slot gezet. Maar het best beveiligt was de voordeur. Ze hadden namelijk twee conciërges neergezet als professionele bodyguards, waardoor iedereen toch moest wachten tot het twee uur was.

Aan het eind van de dag vond iedereen dat het een geslaagde dag was. Omdat niet alleen iedereen plezier had, maar er ook veel geld werd opgehaald voor het goede doel. Het is nog niet bekend voor welk goed doel ze er volgende keer geld gaan ophalen.
 

2 opmerkingen:

  1. Een goed nieuwsbericht, al zijn er een paar spellings en zinsbouwfoutjes. Is de eerste alinea je lead, of heb je er geen? als de eerste alinea je lead is, is die in elk geval wel goed, je noemt namelijk het belangrijkste van het artikel. je bericht is goed objectief, je noemt namelijk nergens je eigen mening. (dat je de mening van anderen noemt is niet erg). Je hebt alle W+H vragen beantwoord. Je tekst is wel goed op het publiek afgestemd, al kan het wel beter. Je foto is wel passend, al was het misschien beter geweest om een foto van de dag zelf te gebruiken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er overzichtelijk uit, hoewel als je de tekst gaat lezen je wel zinnen tegenkomt waar het een en ander aan verbeterd zou kunnen worden. Het is een echt nieuwsbericht, objectief en duidelijk met geen eigen mening erin; Goed! De illustratie had beter gekund. Ook had je beter rekening met het publiek kunnen houden, je echt inleven hoe een derdeklasser zo'n bericht zit te lezen. Afijn, een prima tekst en interessant om te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen