zondag 16 september 2012

Instructie tekst smsje

Hoe verstuurt u een smsje?

Pak eerst uw mobiel en ga dan naar het menu. Daar staat een icoontje met berichten. Klik dat aan en dan ziet u vervolgens Nieuw bericht, Inbox, Verzonden en Concepten staan.Klik dan nieuw bericht aan. U komt dan bij nieuw beeld, waar u het bericht kunt typen met daarboven een plek waarop staat 06-nummer. Klik de plek met 06-nummer aan, dan kunt u het nummer daar in typen of u kunt contacten aanklikken.

Als u contacten aanklikt, komt er een lijst met namen van uw contacten. Klik het contact aan dat u nodig heeft. Dan kunt u kiezen uit verschillende nummers.
Klik vervolgens het nummer met mobiel aan. U komt dan terug bij de lijst met contacten. Als u wilt kunt u nog andere nummers van contacten toevoegen door dezelfde handeling te herhalen. U kunt ook nog bovenaan het beeld het balkje met contacten zoeken aanklikken. U kunt dan de naam van het contact intypen. Zo hoeft u niet te zoeken.
Als u dat heeft gedaan, staat er onderaan het beeld Voeg toe en Annuleren. Als u op annuleren klikt, komt u terug bij het beeld, waar u het smsje schrijft, zonder dat er een nummer is ingevuld. Als u op Voeg toe klikt, komt u ook bij het beeld, waar u het smsje schrijft. Maar nu is het nummer wel ingevuld met het nummer dat u gekozen heeft.
Bent u tevreden over uw smsje? Dan staat er rechtsonder in het beeld, het icoontje Verzenden. Klik dat aan. Uw bericht is verzonden.
Heeft u nog vragen? Bel dan gratis naar dit nummer: 06-18437968.

2 opmerkingen:

  1. Een prima instructietekst met duidelijke plaatjes erbij. Het had wel wat duidelijker in stappen gemogen. Ook zie ik wat onnodige komma's staan. Verder is het wel duidelijk hoe ik een sms moet versturen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het zou misschien een beter idee zijn om de uitleg stap voor stap te beschrijven en wat vaker het resultaat van de stappen te beschrijven. Het beschrijven van wat er mis kan gaan was misschien ook geen slecht idee geweest. Misschien was het handiger geweest als je van 1 bepaald mobieltje beschrijft hoe het werkt, want elk mobieltje heeft een totaal andere interface. Een soort kort verhaaltje aan het begin met: ”dit is een uitleg om een sms’je te versturen” was wel een goed idee geweest. Je geeft wel genoeg achtergrond informatie, dat is goed. Je hebt ook afbeeldingen gebruikt ter verduidelijking, al vind ik het niet echt duidelijker van worden. Want dan weer erg goed is, is dat je geen spel en zinsbouwfouten gemaakt hebt

    BeantwoordenVerwijderen